Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2016 10:18

Mestre Luis y Elena Gossi → Οι Ελληνες της Αργεντινής ή οι Αργεντίνοι της Ελλάδος;

 

Ενα ξεχωριστό ζευγάρι στο Τάνγκο και στη ζωή, με ιδιαίτερα μεγάλη προσφορά στην αναγέννηση και διάδοση του Αργεντίνικου Τάνγκο στην Ελλάδα!

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ MESTRE LUIS ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΝΙΚΗ ΧΕΙΛΑΚΟΥ 

Luis Alberto Mestre Χορευτής και δάσκαλος του tango. Ιδιοκτήτης του εστιατορίου El Bandoneon. Γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες. Ζει στο Θησείο. 7.11.2007 | 00:00 ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΧΕΙΛΑΚΟΥ Πηγή: www.lifo.gr

Ένα μεσημέρι στο Μπουένος Άιρες μπορεί να δεις τους άντρες που κάνουν διάλειμμα από τη δουλειά να έχουν πάει για φαΐ και να χορεύουν tango με τα κουστούμια, κι είναι αυτή η αντίθεση που σε μαγεύει.

Γεννήθηκα στο Buenos Aires το 1971.

Ο μπαμπάς μου είναι μηχανικός κι η μαμά μου δασκάλα. Δεν θυμάμαι αν περνούσαμε δύσκολα ή εύκολα. Η οικογένεια μου δεν ήταν εύπορη, οι γονείς μου δούλευαν συνεχώς.

Ξεκίνησα να χορεύω tango από 17-18 χρονών

αλλά όλη η ιστορία είχε ξεκινήσει από αυτές τις Κυριακές στο σπίτι του παππού, που καθώς τρώγαμε ακούγαμε tango, σηκωνόταν ο παππούς να χορέψει μαζί με τη γιαγιά, μετά ο μπαμπάς για να κάνει πλάκα σηκωνόταν με τη μαμά κι ύστερα σηκωνόμασταν εγώ κι η αδελφή μου, μικρά παιδιά. Είχα αυτό το κίνητρο λοιπόν για να αρχίσω το tango, μου φαινόταν κάτι πολύ αντρικό και πολύ παράξενο.

Η νεολαία δεν ακούει tango στην Αργεντινή

είναι πολύ λίγοι αυτοί που ακούνε ή χορεύουνε tango.Το θεωρούνε πολύ παραδοσιακό - είναι σαν να χορεύεις στην Ελλάδα νησιώτικα. Τώρα τελευταία βέβαια με το Tango Nuevo και το Electronicο Tango, ο κόσμος άρχισε να ξαναγυρίζει προς τα κει - υπάρχουν νέοι μουσικοί που ασχολούνται με το Tango. Υπήρξε και ένα κύμα εθνικισμού μετά τον πόλεμο των νησιών Φόκλαντ. Τα νησιά αυτά τα είχανε οι Άγγλοι και ξαφνικά ξυπνάμε ένα πρωί κι ήταν ξανά πίσω στην Αργεντινή και όλος ο κόσμος ήταν έξω στους δρόμους και γιόρταζε! Ήμουν μικρός τότε και δεν καταλάβαινα γιατί.

Μεγαλώσαμε μ' έναν πόνο για τις ζωές που χάθηκαν στον πόλεμο των Φόκλαντ

Πήγαιναν παιδιά 17-18 χρονών και δεν γυρίζανε ποτέ κι ήταν τρομαχτικό γιατί πήγαιναν να πολεμήσουν χωρίς ρούχα κι έρχονταν όλοι οι Άγγλοι με κάτι συστήματα ηλεκτρονικά, με κάτι αεροπλάνα και με βοήθεια από τις ΗΠΑ κι από παντού. Ευτυχώς πήραμε το αίμα μας πίσω όταν ο Maradona έβαλε το γκολ, και μάλιστα με το χέρι, στους Άγγλους. Ήταν τόσο αστείο!

Είναι μια πολύ πολιτισμένη πόλη το Μπουένος Άιρες

Είναι το Παρίσι της Λατινικής Αμερικής. Είναι μαγικά, πας και μένεις με το στόμα ανοιχτό. Ένα μεσημέρι στο Μπουένος Άιρες μπορεί να δεις τους άντρες που κάνουν διάλειμμα από τη δουλειά να έχουν πάει για φαΐ και να χορεύουν tango με τα κουστούμια κι είναι αυτή η αντίθεση που σε μαγεύει. Γενικά ο αργεντίνικος λαός έχει πάθος για τα πάντα: το χορό, τη πολιτική, το ποδόσφαιρο. Θεοποιούμε πολύ εύκολα ανθρώπους σαν την Εvita, τον Maradona, τον Carlos Gardel. Παλιά μπορούσες να δεις στα σπίτια και στα μπακάλικα τη φωτογραφία της Evita, όμως όλα αυτά σιγά σιγά χάνονται. Η γειτονιά μου δεν έχει πια μικρά μαγαζιά, τα μπακάλικα, τα κομμωτήρια, όλα εξαφανίζονται. Έχουμε ζήσει πολύ έντονα τον καπιταλισμό στο Μπουένος Άιρες, τα τρένα, το τηλέφωνο, το ηλεκτρικό, όλα έχουν πια γίνει ιδιωτικά.

Όταν πρωτοήρθα στην Αθήνα πήγαμε να φάμε σε μια ταβέρνα απέναντι από την Ακρόπολη

και έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Νόμιζα ότι όταν έρθω στην Ελλάδα θα ξαπλώσω και θα με ταΐζουνε σταφύλια, αυτή την εικόνα είχα από το σχολείο, που μαθαίναμε για την αρχαία Ελλάδα.

Τη γυναίκα μου τη γνώρισα από μία σύμπτωση στη Θεσσαλονίκη

είχα πάει σε ένα σπίτι Αργεντινών φίλων για 2 μέρες κι ήταν κι ένας φίλος τους εκεί για διακοπές. Μου λέει: «Luis, κοίτα, πέρασα από ένα μαγαζί στο Μοδιάνο κι άκουσα tango, εκεί πουλάνε κρέας και μοιάζει με το Μπουένος Άιρες, πρέπει να πας να το δεις!». Αλλά μου δίνει μια κάρτα ενός ταξιδιωτικού πρακτορείου αντί αυτή του μαγαζιού κατά λάθος.

Είχα πάει, όμως, να φάω ένα βράδυ σε μια ταβέρνα και γυρίζοντας πέρασα από ένα café

και είδα την κάρτα που μου είχε δώσει αυτός. Aνοίγω το πορτοφόλι και τη δείχνω σε μια κυρία που ήταν εκεί και προσπαθούμε να συνεννοηθούμε και αυτή να μου λέει: «Η κόρη μου, η κόρη μου!». Της άφησα το τηλέφωνό μου και μετά από λίγο με πήρε μια κοπέλα και μου είπε ότι κάνει χορό και της αρέσει πολύ το tango και ενδιαφέρεται να κάνει μαθήματα. Είπαμε να βρεθούμε και γίναμε ζευγάρι! Έμεινα στην Ελλάδα για μία Θεσσαλονικιά!

Μείναμε ένα χρόνο στη Θεσσαλονίκη με τη γυναίκα μου

κι είχαμε πολύ καλές σχέσεις με την πρεσβεία της Αργεντινής. Κατεβαίναμε στην Αθήνα μια φορά την εβδομάδα και διοργανώναμε εκδηλώσεις. Κάποια στιγμή αποφασίσαμε να εγκατασταθούμε μόνιμα, βρήκαμε ένα σπίτι στην Πλάκα. Ήταν σαν να ζούσαμε σε χωριό.

Νοικιάσαμε, ύστερα, ένα διατηρητέο στο Θησείο

που είχε πολύ μεγάλο σαλόνι μπροστά το οποίο κάναμε πίστα και ξεκινήσαμε να κάνουμε μαθήματα εκεί. Κρατήσαμε 3 δωμάτια πίσω και μέναμε. Είχαμε κολλήσει αφίσες και φωτοτυπίες σε όλη την Αθήνα. Ένα Σάββατο είπαμε να κάνουμε ένα πάρτι για τους μαθητές. Φτιάξαμε ένα μεγάλο τραπέζι με φαγητά από την Αργεντινή, αλλά ήρθαν μόνο 2 άτομα. Σιγά σιγά όμως αυτά τα σαββατιάτικα πάρτι έγιναν γνωστά και ερχόταν πολύς κόσμος. Στο τέλος είχαν αποκτήσει κοινό, μαζεύονταν στο σπίτι 150 άτομα.

Μετά από 3 χρόνια νοικιάσαμε κι ένα άλλο διατηρητέο στην Ερμού

και μεταφέραμε εκεί την ακαδημία tango. Σιγά σιγά ήρθε κι η ιδέα για το εστιατόριο. Είχαμε διάφορες προτάσεις με το συνεταίρο μου τον Ernst γι' αυτό το εστιατόριο, αλλά δεν θέλαμε να μπλέξουμε με τη νύχτα, δεν θέλαμε να χάσει αυτό τον οικογενειακό χαρακτήρα των πάρτι στην ακαδημία. Έτσι κάναμε το Βandoneon, που είναι εστιατόριο-tangueria.

Έχουμε πια κάβα με πάνω από 60 ετικέτες κρασιών

που κάνουμε εισαγωγή αποκλειστικά για το μαγαζί από την Αργεντινή, η μόνη μπίρα που κυκλοφορεί είναι αργεντίνικη, το κρέας είναι αργεντίνικο κι έχουμε ένα ζευγάρι που χορεύει κάθε βράδυ. Την Κυριακή το Bandoneon λειτουργεί μόνο σαν bar και η πίστα είναι γεμάτη χορεύει όλος ο κόσμος. Αυτό είναι το concept του μαγαζιού.

Σίγουρα από παιδί το όνειρό μου ήταν να κάνω οικογένεια

να έχω παιδιά, να τα πηγαίνω στην πλατεία και να παίζω μαζί τους, να χαίρομαι. Οι δυο πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου ήταν οι δύο φορές που η γυναίκα μου με έκανε πατέρα. Όταν θα παντρευτεί η κόρη μου - τώρα είναι 8 χρονών, θα μπορώ να πω πως υπάρχει κι άλλη μία. Η οικογένεια είναι το παν για μένα και αυτό προσπαθώ να διδάξω και στα παιδιά μου.

Ο μπαμπάς μου, που έχει έρθει από το Μπουένος Άιρες για δυο μήνες να μας δει, κάθε πρωί που ξυπνάει, το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να μας φιλήσει όλους. Τα παιδιά, βέβαια, γελάνε, δεν καταλαβαίνουν γιατί! (Πηγή:www.lifo.gr) 

El Bandoneon Atenas Grecia  

EN ESE MOMENTO... CUANDO LA MUJER ES LA NOTA MUSICAL SOBRE LA PARTITURA DE LA VIDA...

Mestre Luis

Entre bastidores... Badminton Theater Atenas Grecia

Προετοιμασία για την παράσταση "Tango en Eros" στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (προετοιμασία)

Tango en Eros Company 2016 Abril 16 Tessalonica Grecia ...with the Argentine Ambassador Mrs Carolina Perez Colman

 

Relajación

 

 

 

 

 

Momentos de la familia

 

LUIS ALBERTO & ELENA MESTRE (Biografia)

Ο Luis Mestre γεννήθηκε και μεγάλωσε στo Buenos Aires . Από μικρή ηλικία ξεκίνησε να χορεύει Tango και να διδάσκεται από τους καλυτέρους δασκάλους την τεχνική και τα μυστικά του. Αργότερα άρχισε και ο ίδιοςνα παραδίδει μαθήματα ενώ το 1997 αποφάσισε να κάνει μια περιοδεία στην Ευρώπη για να πραγματοποιήσει παραστάσεις και σεμινάρια Tango.

Η Έλενα Mestre είναι από την Θεσσαλονίκη και από μικρή ηλικία έχει πάρει βάσεις μοντέρνου και κλασικού χορού. Ξεκίνησε να χορεύει Tango πριν 15 χρόνια παίρνοντας τα πρώτα της μαθήματα από τον Luis.

Το Tango είναι ο σταθμός γνωριμίας του Luis Mestre και της Έλενας, ενώ αποφασίζουν να ασχοληθούν μόνο με αυτό και να το κάνουν επάγγελμά τους.

Ξεκίνησαν δίνοντας μαθήματα στην Θεσσαλονίκη ενώ παράλληλα ταξίδευαν συχνά στην Αθήνα για παραστάσεις σε διάφορα μαγαζιά και για να δώσουν μαθήματα σε σχολές χορού.

Το 1999 αποφασίζουν να εγκατασταθούν μόνιμα στην Αθήνα .

Τα πρώτα τους μαθήματα τα παραδίδανε στο σπίτι τους στο Θησείο ενώ παράλληλα έδιναν χορευτικές παραστάσεις κάθε Κυριακή στο CLUB PALENQUE.

Το ενδιαφέρον και η αγάπη του κόσμου για το Tango ήταν ο λόγος που τους ώθησε να ιδρύσουν το 2001 τον Πολιτιστικό σύλλογο ACADEMIA DEL TANGO ένα χώρο όπου διδάσκεται αποκλειστικά το Tango, μέσω της οποίας παρουσιάζουν και την κουλτούρα του χορού καιτης Αργεντινής, όπου υπήρξαν διευθυντές και οργανωτές της μέχρι τον Ιούλιο του 2011.

Μέσα στην δεκαετία που πέρασε ταξίδεψαν πολλές φορές στην Αργεντινή με σκοπό να παρακολουθήσουν μαθήματα ενώ συνεργαστήκαν με πολλούς γνωστούς χορευτές και δασκάλους του Τανγκό. Έχουν οργανώσει πολλές εκδηλώσεις και αφιερώματα στο Αργεντιντίκο ταγκό, όπως ανοιχτά μαθήματα (στο ATHENS HILTON, ΔΩΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ, GREEN PARK) ομιλίες για την ιστορία του καθώς και εκθέσεις ζωγραφικής φωτογραφίας πάντα με θέμα το Τango, τις περισσότερες από τις οποίες υποστήριξε και η Πρσβεία της Αργεντινής στην Ελλάδα.

Έχουν πάρει μέρος σε χορευτικές παραστάσεις από διάφορες εκδηλώσεις όπως στην παρουσίαση του βιβλίου TANGO TOY HORACIO SALAS - Θέατρο Απόλλων στη Σύρο Φεβρουάριος2001 -Πνευματολογικό κέντρο Κορυδαλλού σε αφιέρωμα στη γέννηση και εξέλιξη του Τανγκό Απρίλιος 2002 - Θέατρο Αμερικάνικου Κολεγίου DERRE COLLEGΕ Νοέμβριος 2005 - στο ΗΡΩΔΙΟ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ, στο μουσικό ταξίδι με τον Μάριο Φραγκουλη τον Οκτώβριοτου 2005 – στο Δημοτικό Θέατρο του Βόλου σε ένα αφιέρωμα στοΑργεντινό ταγκό με την συνοδεία της ορχήστραςTANGARTO τον Φεβρουάριο του 2006 –
σε σεμινάριο του SUPER FAST FERRIES στην Ιταλία 2007.

Το 2007 χορογράφησαν την θεατρική παράσταση AMOR Y MUERTE σε σκηνοθεσία Πέμη Ζούνη, ενώ στη δεύτερη θεατρική χρονιά της παράστασης συμμετείχαν και οι ίδιοι σαν χορευτές στο εστιατόριο EL BANDONEON καθώς και στις περιοδείες της παράστασης με την κορύφωσή του στο Αρχαίο θέατρο της Ρόδου τον Ιούνιο του 2008.

Το 2009 υπήρξαν μέρος της χορευτικής ομάδας LA MAQUINA TANQUERA με την οποία έδωσαν παραστάσεις σε θέατρα του Βόλου και της Λάρισας.

Τον Ιούλιο του 2011 έδωσαν παράσταση Tango εκπροσωπόντας την χώρα της Αργεντινής στο Φεστιβάλ SPECIAL OLYMPICS.

Από το 2005 ασχολήθηκαν επιχειρηματικά με δυο χώρους στην Αθήνα το εστιατόριο EL BANDONEON και στην συνέχεια το 2009 το EL BANDONEON CAFÉ.
Και οι δύο χώροι εμπνευσμένοι από το όνομα του Τango και το περιβάλλον μιας αυθεντικής ταγκερίας του Μπουένος Αιρες, λειτούργησαν με την ιδέα της προώθησης της Αργεντίνικης κουλτούρας, των γεύσεων και των παραδοσιακών εδεσμάτων, αλλά και με μαθήματα TANGO, σεμινάρια, παραστάσεις, και διαλέξεις.

Τον Ιούνιο του 2011 ανέλαβαν την διοργάνωση και τηνπραγματοποίηση του θυγατρικού ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΙΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ TANGO ACROPOLIS , μέσω του οποίου θέτουν την Ελλάδα ως μία από τις χώρες που αντιπροσωπευει επίσημα το TANGO και μέσω των νικητών του διαγωνισμού μπορεί να πάρει μέρος κατευθείαν στους ημιτελικούς του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ TANGOBUENOS AIRES mudial .

Το 2012 ανέλαβαν την παραγωγή της μουσικοχορευτικής παράστασης “17.37 Πειραιάς –La Boca ” που ολοκλήρωσε τις δράσεις του Φεστιβάλ Tango Acropolis 2012 στην οποία συμμετήχαν ως χορευτές και για πρώτη φορά στην καριέρα τους ως ηθοποιοί.
Η παράσταση παίχτηκε δύο φορές στο θέατρο Badminton στην Αθήνα.

To 2013 διοργάνωσαν στα πλαίσια του Festival Tango Acropolis την πρώτη Παγκόσμια συνάντηση Tango για την Αθρωπότητα με τρεις Μιλόνγκες που προσέλκυσαν παραπάνω από 4.000 άτομα, με προσκεκλυμένους χορευτές από όλο τον κόσμο, στο Μουσείο Ακρόπολης, στο Θέατρο Δώρα Στράτου και στον Αρχαιολογικό χώρο της Ρωμαïκής Αγοράς.

To 2016 διοργάνωσαν στα πλαίσια του Festival Tango Acropolis το "Tango en Eros" που παρουσιαστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και πρόσφατα στην Πάτρα.

12226625_10153087262456338_1068348218_n(1)

Και μαθήματα Ισπανικών κάθε Τετάρτη 20.00-21.00

El Galpon Multiespacio Culturar

Ένα παλιό συνεργείο αυτοκινήτων μεταμορφώθηκε σε πρωτότυπο και ατμοσφαιρικό ” Μultiespacio ” για να φιλοξενήσει κάθε μορφή τέχνης και πολιτιστικών εκδηλώσεων.
To El Galpon είναι ο νέος πολυχώρος στον Βοτανικό, ανοίγει τις πόρτες του σε όλες τις θεατρικές και χορευτικές ομάδες για πρόβες, performances, παρουσιάσεις παραστάσεων & καλλιτεχνικών δρώμενων.
Ο μεγάλος ενιαίος και ατμοσφαιρικός χώρος με άμεση πρόσβαση από το μετρό του Κεραμικού, είναι επίσης κατάλληλος για εκθέσεις ομιλίες, workshops & private events..

Που βρίσκεται

Ο μεγάλος ενιαίος και ατμοσφαιρικός χώρος των 180 τ.μ, είναι ισόγειος με ξύλινο πάτωμα και μεγάλο πατάρι, βρίσκεται στον Βοτανικό λίγα μέτρα από το μετρό του Κεραμικού.

Τι παρέχει

Ο χώρος παραχωρείται με ή χωρίς έπιπλα, φώτα ,ήχο , projector και μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις απαιτήσεις της εκδήλωσης.

Ποτά & Φαγητά

Μηχανή αυτόματου πωλητή καφέ Nespresso . Δυνατότητα εξυπηρέτησης για φαγητό με προτεινόμενα catering.

Back Home

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Παγγαίου 6, Βοτανικός, Αθήνα

Mobile 6947851014 – 6947851017

Url →  www.elgalpon.gr/

 

---------------------------------------------------------------------------------------------

Gallery

galpon 9

el galpon 11

galpon 3

11263012_1566957676862327_7572055870663617567_n

galpon 4

 

 

 Tango Argentino y Cultura / 2016 June 08 / 10:18

 

Διαβάστηκε 2520 φορές

Πολυμέσα

Luis Alberto y Elena Mestre

Προϊόντα

Facebook - Twitter

Χαρτης - Τοποθεσια

ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Κατηγορίες Προϊόντων

Τρόποι πληρωμής

Επικοινωνία

ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΒΙΟΤΡΟΠΟ

Λ. Παπαπαύλου 16 & Μαραγκουδάκη | Πλ. Ελευθερίας | Σέρρες | Ελλάδα

Τηλ. 6987 502309

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΖΕΙΔΩΡΟΣ

https://www.zeidoros.com/eshop/

 

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Ζείδωρος | Εξοχών 1 |  Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων | ΤΚ 62124 | Ελλάδα

Τηλ. 6982 104135 και 6993 607802

Url: www.zeidoros.com  |  e-mail: info@zeidoros.com