OMEGA - 3 Complete

Συνεργική φόρμουλα με Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από συμπυκνωμένα ιχθυολιπίδια!
Τιμή:
Τιμή πώλησης με ΦΠΑ: 41,50 €
Περιγραφή

OMEGA-3 Complete / Προϊόν 3965/60  μαλακές κάψουλες

Συνεργική φόρμουλα με Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από συμπυκνωμένα ιχθυολιπίδια!

Συστατικά: Κάθε κάψουλα περιέχει EPA 162mg, DHA 108mg, Μαγνήσιο 60mg, Σκόρδο 1mg (ισοδύναμο με 500mg φρέσκο σκόρδο), Σελήνιο 25mcg.

Συνηθης χρήση: Μία (1) κάψουλα δύο φορές την ημέρα

Κωδικός προϊόντος: 3965

Εταιρεία: Nature's Plus

 

ΩΜΕΓΑ-3 ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ (EPA και DHA)

Τα ιχθυέλαια και τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, ο τόνος, οι σαρδέλλες και το σκουμπρί, είναι οι καλύτερες διατροφικές πηγές των σπουδαίων λιπαρών οξέων EPA και DHA.

Θαυμαστές είναι οι ιδιότητες των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Έτσι, είναι ευεργετικότατα για την καρδιά αφού μπορούν να μειώσουν τη χοληστερίνη, τα τριγλυκερίδια, την υψηλή πίεση και την ομοκυστεϊνη, ενώ προλαμβάνουν τη συγκόλληση των αιμοπεταλίων (κίνδυνος σχηματισμού θρόμβων).
Επί πλέον, ασκούν ευεργετική επίδραση στο νευρικό σύστημα και σε φλεγμονώδεις παθήσεις, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η ψωρίαση, ενώ έχουν και αντικαρκινικές ιδιότητες, ιδίως όσον αφορά τον προστάτη, τους πνεύμονες και το στήθος.
Άριστη πηγή των ωμέγα-3 είναι τα λιπαρά ψάρια, όμως μεγάλη κατανάλωση τέτοιων ψαριών, όταν δεν προέρχονται από καθαρές θάλασσες, μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση τοξικών βαρέων μετάλλων στον οργανισμό.

Επίσης μία σειρά από φυτικά έλαια και κυρίως το λινέλαιο (flax seed oil) είναι πλούσια σε Αλφα Λινολενικό οξύ, το οποίο είναι δομικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών και μπορεί να μετατρέπεται στο σώμα μας σε EPA και DHA. 

Τα σπουδαία αυτά λιπαρά οξέα της σειράς Ωμέγα-3 έχουν, μεταξύ άλλων πολύτιμες ιδιότητες οι οποίες αναφέρονται στο επόμενο κεφάλαιο.

 

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ EPA και DHA

 ● Είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος.

 ● Μειώνουν το επίπεδο των τριγλυκεριδίων, πράγμα ιδιαίτερα καλό για την καρδιά, αφού, άλλωστε, τα τριγλυκερίδια αποτελούν μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιοπάθεια από τη χοληστερίνη. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη (Iul 2020, Amer J Clin Nutrition) συμπληρώματα με ηπατοϊχθυέλαια που περιέχουν EPA και DHA, μειώνουν τα τριγλυκερίδια και την πίεση του αίματος και κάνου τα αγγεία πιο ελαστικά.

 ● Μειώνουν την τάση συγκόλλησης των αιμοπεταλίων, δρώντας ετσι προληπτικά κατά του κινδύνου καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου. 

 ● Υπάρχουν ενδείξεις ότι μειώνουν τις πιθανότητες αιφνιδίου θανάτου σε ασθενείς που έχουν υποστεί έμφραγμα. Αρκεί η χορήγηση λιγότερο των 1000mg ΕΡΑ+DHA για να σωθούν 20 στους χίλιους εμφραγματικοί

 ● Ανακουφίζουν από ορισμένα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και της ελκώδους κολίτιδας και βοηθούν στην αποφυγή υποτροπιασμών της πάθησης του Crohn. Η θεραπεία για τις παραπάνω περιπτώσεις θα πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 10-12 εβδομάδες 

 ● Μελέτες in Vitro και με ζώα έδειξαν ότι μειώνουν το σχηματισμό νεοπλασιών, εμποδίζουν την ανάπτυξη του καρκίνου, ενισχύουν την απόπτωση και τον προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο και έχουν αντιαγγειογενητική δράση.  Μέχρι στιγμής μία προκαταρκτική μελέτη σε ανθρώπους έχει γίνει η οποία έδωσε θετικά αποτελέσματα στον καρκίνο του στήθους. Φυσικά χρειάζονται και άλλες μελέτες, ώστε να εξαχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα. Τα EPA και DHA βοηθούν επίσης τους καρκινοπαθείς να μειώσουν ή να σταματήσουν την απώλεια μυϊκής μάζας, πράγμα ιδιαίτερης σημασίας για τη φύση της ασθένειας.

 ● Μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη μείωση της υπέρτασης λαμβανόμενα μαζί με άλλα κατάλληλα συμπληρώματα, όπως μαγνήσιο, κάλιο, CoQ10, στα πλαίσια μιας αντιυπερτασικής δίαιτας.

 ● Λόγω των αντιφλεγμονικών ιδιοτήτων τους ενδέχεται να μειώνουν τις κρίσεις άσθματος και να προστατεύουν τους μανιώδεις καπνιστές από το εμφύσημα. 

 ● Βοηθούν στην αποφυγή απόοριψης μεταμοσχευθέντων νεφρών.

 ● Υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορούν να να βοηθήσουν σε περιπτώσεις στηθάγχης.

 ● Σε συνδυασμό με το GLA (Ωμέγα-6 λιπαρό οξύ) βελτιώνουν τη ζωτικότητα και βοηθούν ασθενείς με το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης. Σχετική μελέτη διάρκειας 3 μηνών έδωσε θετικά αποτελέσματα στο 85% των περιπτώσεων. Ο ίδιος συνδυασμός (1 EPA προς 4 GLA) , έδωσε καλά αποτελέσματα τόσο στον περιορισμό σχηματισμού λίθων των νεφρών, όσο και στον περιορισμό της υπερασβεστιουρίας (J Urol. 1993. 149:253A)

 ● Φαίνεται ότι υπάρχει σχέση μεταξύ Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων & πνευματικής υγείας, γενικά & κατάθλιψης ειδικότερα, πράγμα καθόλου παράξενο αν σκεφθούμε ότι το 50% και πλέον των εγκεφαλικών μας κυττάρων αποτελείται από λιποκύτταρα. Σε άρθρο τους στο Amrican Journal of Clinical Nutrition οι Joseph Hibbeln και Norman Salem του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ συνέδεσαν τις συνεχώς αυξανόμενες περιπτώσεις κατάθλιψης κατά τα τελευταία 100 χρόνια στη Β. Αμερική με τη συνεχώς μειωμέννη λήψη των Ωμέγα-3, κατάτο ίδιο χρονικό διάστημα. Οι ίδιοι επιστήμονες εξάλλου ανακάλυψαν ότι οι κάτοικοι παραλιακών περιοχών όπου η κατανάλωση ψαριού είναι υψηλή, υποφέρουν από κατάθλιψη πολύ λιγότερο από τους κατοίκους ηπειρωτικών περιοχών, όπου η κατανάλωση ψαριού είναι χαμηλή.

Χαμηλά επίπεδα DHA έχουν επίσης συσχετισθεί με τη γεροντική άνοια και το Alzheimer, με την απώλεια μνήμης και με προβλήματα όρασης (η συγκέντρωση DHA είναι υψηλή στη φαιά ουσία του εγκεφάλου και στον αμφιβληστροειδή). Σε έρευνα με ηλικιωμένους ασθενείς απο Alzheimer στη Σουηδία βρέθηκε ότι είχαν χαμηλά επίπεδα DHA στο αίμα, ενώ μελέτες στην Ιαπωνία έδειξαν σημαντική βελτίωση των συμπτωμάτων της γεροντικής άνοιας σε ασθενείς που έλαβαν συμπληρώματα DHA.

Τέλος είναι ενδιαφέροντα τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης, σύμφωνα με την οποία τα μωρά, των οποίων οι θηκάζουσες μητέρες είχαν πιο υψηλά επίπεδα Ωμέγα-3, ήσαν πιο ήρεμα, είχαν πιο ήσυχο ύπνο και είχαν λιγοτερη υπνηλίααμέσως μετά το ξύπνημα (Amer j Clin Nutr. 2020. 76:608-13).

● Το ΕΡΑ και DHA βοηθούν στην επίτευξη καλύτερων αθλητικών επιδόσεων, λόγω της αντιφλεγμονικής δρά-σης τους και της μείωσης της πηκτικότητας του αίματος, με αποτέλεσμα καλύτερη τροφοδότηση των ιστών με οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά. Εξάλλου, σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες αθλητών & φυσιοθεραπευτών (κυρίως από Δανία),τα Ωμέγα-3 σε συνδυασμό με Borage oil (Ωμέγα-6), βιταμίνες Α,Β-6,C, E και τα μέταλλα σελήνιο και ψευδάργυρο, είνα αποτελεσματικά   για     επαναλαμβανόμενες     φλεγμονικές   κακώσεις   των αρθρώσεων, γνωστές σαν "χέρι του "τενίστα" και "χέρι το γκολφίστα"). Τα αποτελέσματα είναι ορατά μέσα σε 2-3 εβδομάδες, ενώ σοβαρότερες περιπτώσεις απαιτούν περισσότερο χρόνο.

● Φαίνεται ότι είναι αποτελεσματικά κατά της δυσμηνόρροιας. Σε μια μελέτη που έγινε με έφηβες, χορηγήθηκαν ΕΡΑ, DHA και βιταμίνη Ε. Μετά δύο μήνες ο πόνος περιόδου μειώθηκε σημαντικά (Amer J ObstGym,1996, 174: 1335-1338).

● Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι τόσο τα ΕΡΑ και DHA, όσο και τα Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα (λινολεικό οξύ,GLA) βοηθούν ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, επιμυκήνοντας τις περιόδους ύφεσης και μειώνονταςτον αριθμό και την ένταση των κρίσεων (Neurology, 1984, 34:1441-5).
 

 ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

-Πολλές από τις μελέτες που έχουν γίνει για τη διερεύνηση των ιδιοτήτων των EPA και DHA έχουν χρησιμοποιήσει υψηλές δοσολογίες (άνω των 2500 ή άνω των 5000mg). Αυτό στην καθημερινή πράξη δεν είναι πάντα εύκολο. Η καλύτερη λύση θα ήταν ίσως ή παράλληλη αύξηση κατανάλωσης ψαριών (λιπαρών κατά προτίμηση) ή η χρήση λινελαίου (flaxseed oil) ή και ολόκληρων σπόρων λίνου. Το λινέλαιο είναι μια εξαιρετική πηγή Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Το λινέλαιο μπορεί να χρησιπομοιείται σε σαλάτες, ποτέ όμως στο μαγείρεμα, γιατί καταστρέφεται από τις υψηλές θερμοκρασίες. Επίσης θα πρέπει να βρίσκεται πάντοτε σε σκούρες ερμητικά κλεισμένες φιάλες, επειδή οξειδώνεται πολύ εύκολα. Βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε από οίκο που πρόσέχει ιδιαίτερα την ποιότητα των προϊόντων του. Οι αεροστεγείς κάψουλες (softgels), πάντως προστατεύουν καλύτερα το λινέλαιο.

-Τα προϊόντα που περιέχουν EPA και DHA θα πρέπει να περιέχουν και βιταμίνη Ε για προστασία από τις οξειδώσεις. Ατομα που ζουν σε μολυσμένο περιβάλλον ή καπνίζουν πολύ ή έχουν κακή διατροφή (fast food, έτοιμα φαγητά) καλό είναι να λαμβάνουν τα προϊόντα αυτά με επιπρόσθετη βιταμίνη Ε ή με αντιοξειδωτικά προϊόντα για προστασία των EPA και DHA από τις οξειδώσεις μέσα στο σώμα. Τα άτομα αυτά, ούτως ή άλλως χρειάζονται γενικώς αντιοξειδωτική προστασία.

-Το μουρουνέλαιο περιέχει αξιόλογες, αλλά όχι υψηλές ποσότητες EPA και DHA. Αν αυξήσετετ πολύ τη λήψη του για να λάβετε μεγαλύτερη ποσότητα EPA και DHA, κινδυνεύετε από την τοξικότητα των βιταμινών A και D, οι οποίες περιέχονται σε μεγάλη ποσότητα στο μουρουνέλαιο, δεν αποβάλλονται με τα ούρα (είναι λιποδιαλυτές) και είναι τοξικές σε υψηλές δοσολογίες.

 

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ-ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ   

-To EΡA και DHA και το Αλφα Λινολεικό Οξύ δεν έχουν τοξικότητα.

-Λόγω των αντιθρομβωτικών τους ιδιοτήτων θα πρέπει να λαμβάνονται με προσοχή από τους αιμοφιλικούς και όσους λαμβάνουν αντιθρομβωτικά φάρμακα, και να διακόπτωνται πριν από μία εγχείρηση.

-Παιδιά τα οποία έχουν συχνές αιμορραγίες μύτης θα πρέπει να κάνουν περιορισμένη κατανάλωση μουρουνέλαιου ή άλλων ιχθυελαίων

 

 Πηγή: Nature's Plus - The Energy Supplements

 

 Σχετικά άρθρα: Τα Λιπαρά Οξέα

 

 

Βιότροπο • Διατροφή-Υγεία-Πολιτισμός

Προϊόντα

Facebook - Twitter

Χαρτης - Τοποθεσια

ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Κατηγορίες Προϊόντων

Τρόποι πληρωμής

Επικοινωνία

ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΒΙΟΤΡΟΠΟ

Λ. Παπαπαύλου 16 & Μαραγκουδάκη | Πλ. Ελευθερίας | Σέρρες | Ελλάδα

Τηλ. 6987 502309

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΖΕΙΔΩΡΟΣ

https://www.zeidoros.com/eshop/

 

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Ζείδωρος | Εξοχών 1 |  Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων | ΤΚ 62124 | Ελλάδα

Τηλ. 6982 104135 και 6993 607802

Url: www.zeidoros.com  |  e-mail: info@zeidoros.com