Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015 06:16

Η Διατροφική Ζώνη

Η Διατροφική Ζώνη

δημιούργημα του Barry Sears PH.D., αποτέλεσμα μακρόχρονων και επίπονων ερευνών, η Διατροφική Ζώνη ήταν το αποτέλεσμα μιας συναρπαστικής εμπειρία ζωής, εμπνευσμένη στην εξέλιξή της από το Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής, το οποίο το 1982 απονεμήθηκε σε τρεις διακεκριμένους επιστήμονες για τις ανακαλύψεις τους, τόσο στην ερμηνεία των μηχανισμών δράσης της ασπιρίνης (John Vane), όσο και στην ερμηνεία των μηχανισμών των προσταγλανδινών και συναφών ουσιών (Bengt Samuelsson και Sune Bergstrom).

Είναι πραγματικά ενδιαφέρον να μάθουμε για τη Διατροφική Ζώνη και πως αυτή εξελίχθηκε τόσο από τις ανακαλύψεις των επιστημόνων που προαναφέραμε, όσο και από τις συνεχείς και επίμονες επί 30 περίπου χρόνια έρευνες του Dr. Barry Sears, ο οποίος σε δύο γραμμές δίνει και τον ορισμό της:

"Διατροφική Ζώνη είναι η κατάσταση του μεταβολισμού κατά την οποία το σώμα λειτουργεί στο έπακρο της ικανότητάς του".

Στη Διατροφική Ζώνη χρησιμοποιούμε το φαγητό για να αποκτήσουμε καλύτερη ποιότητα ζωής!

Η Διατροφική Ζώνη είναι τρόπος ζωής για άριστη υγεία!

Η Διατροφική Ζώνη είναι τρόπος ζωής και σε συνδυασμό με τη λήψη φαρμακευτικού ιχθυελαίου μπορεί να προσφέρει: Αυξημένη εγκεφαλική διαύγεια, μακροζωΐα, μεγιστοποίηση της σωματικής απόδοσης, μόνιμο χάσιμο βάρους (λίπους), αντιστροφή των χρόνιων ασθενειών, αντιγήρανση, κ.α..

 

Ευεξία και αντιφλεγμονώδης διατροφή

Ο Dr. Barry Sears είναι κατηγορηματικός: Αν ο στόχος σας είναι η ευεξία, και θα πρέπει να είναι, τότε θα πρέπει να ακολουθήσετε μια αντιφλεγμονώδη διατροφή... όχι για δύο εβδομάδες, όχι για δύο μήνες, όχι για δύο χρόνια, αλλά για όλη σας τη ζωή! Η διατροφή μέσα στη Ζώνη είναι η ασπίδα που σας προστατεύει από κρυφές φλεγμονές! Είναι μία αντιφλεγμονώδης διατροφή για άριστη υγεία!

 

ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ!

Σύμφωνα με τον Dr. Barry sears, μία απο τις σπουδαιότερες ιατρικές επιστημονικές ανακαλύψεις του 20ου αιώνα ήταν η ερμηνεία των μηχανισμών δράσης των Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.                             

 

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι αθλητές έχουν καλύτερες επιδόσεις με μια διατροφή υψηλών λιπαρών!

Το λίπος μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος του αθλητή! Με το να αυξήσουμε κατάλληλα τα επίπεδα του λίπους του, μπορούμε να βελτιώσουμε τις επιδόσεις και την αντοχή του. Αυτό συμβαίνει επειδή ο μυϊκός ιστός στον ίδιο «χώρο» μπορεί να αποθηκεύσει περισσότερο λίπος από υδατάνθρακες, και να το χρησιμοποιήσει ως πηγή ενέργειας. Στην πραγματικότητα, η ποσότητα του αποθηκεύσιμου λίπους είναι διπλάσια από την αντίστοιχη των υδατανθράκων. Με το να αυξήσει λοιπόν την κατανάλωση λίπους ένας αθλητής, αυξάνει και τα ποσοστά ενδομυϊκού λίπους και συνεπώς υπερτερεί των άλλων αθλητών, ιδιαίτερα σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων!

 

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Σύμφωνα με τον Dr. Barry Sears το καλύτερο όπλο αποτροπής και καταπολέμησης του καρκίνου είναι η διατροφή μέσα στη Ζώνη και η λήψη φαρμακευτικού ιχθυελαίου. Δυστυχώς όλες οι σύγχρονες θεραπείες έχουν ουσιαστικά αγνοήσει τον πιο βασικό βιολογικό τροποποιητή της αντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματος, τα εικοσανοειδή. Η υπερπαραγωγή «κακών» εικοσανοειδών καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα και οδηγεί στον καρκίνο!

 

 

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

Είναι δύσκολο να χάσετε βάρος με απλό περιορισμό των θερμίδων

Το να τρώτε λιγότερο και το να χάνετε λίπος δεν πάνε απαραίτητα μαζί. Οι δίαιτες με τις λίγες θερμίδες και τους πολλούς υδατάνθρακες γεννούν στον οργανισμό μια σειρά από βιοχημικές αντιδράσεις, που σας βγάζουν έξω απ’τη Ζώνη και κάνουν ακόμα δυσκολότερη την πρόσβαση στο αποθηκευμένο λίπος για ενέργεια.

Για να χάσετε λίπος πρέπει να τρώτε και λίπος!

Η πλειοψηφία των ανθρώπων θεωρεί το λίπος ως το επιβλαβέστερο συστατικό της διατροφής, επειδή πιστεύει ότι αυτό είναι η βασική αιτία πάχους. Σύμφωνα με τον Dr. Barry Sears, η αντίληψη αυτή για το λίπος είναι λανθασμένη. Το λίπος θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ένα σημαντικό διατροφικό συστατικό και όχι ως μια παχυντική ουσία.

Στο λίπος εμπεριέχεται η τροφή του εγκεφάλου!

Το πιο σημαντικό είναι ότι η ίδια η ζωή θα ήταν αδύνατη χωρίς το λίπος. Στο λίπος εμπεριέχεται η τροφή του εγκεφάλου.

Γι’αυτό και η κατανάλωση λίπους έδωσε ώθηση στην εξελεκτική πορεία του προϊστορικού ανθρώπου. Στην πραγματικότητα, περισσότερο από το 60% του καθαρού βάρους του εγκεφάλου είναι λίπος. Αρκετό από αυτό το λίπος είναι απαραίτητο για την ηλεκτρική μόνωση των νεύρων (προκειμένου να διατηρήσουν την ακρίβεια στα μηνύματά τους) και για τις συνδέσεις (συνάψεις) ανάμεσα στα νεύρα που επιτρέπουν την ανταλλαγή πληροφοριών με ευκολία μέσα στον εγκέφαλο.

Το να τρώτε λιπαρά δεν σας παχαίνει!

Είναι η αντίδραση του σώματος στους περιττούς υδατάνθρακες της διατροφής σας, που σας παχαίνει. Το σώμα σας έχει περιορισμένη ικανότητα αποθήκευσης των υδατανθράκων, αλλά μπορεί εύκολα να μετατρέψει σε λίπος αυτούς που περισσεύουν.


Ιχθυέλαιο Το κλειδί για να κάψετε λίπος!

Συμπληρώστε πάντα τη διατροφή σας με ιχθυέλαιο καλής ποιότητας, μοριακά απεσταγμένου. Αν είστε καλά η δόση που προτείνει ο Dr. Barry Sears είναι 2,5 γρ. φαρμακευτικού ιχθυελαίου, που περιέχουν την ίδια ποσότητα των Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων μιας κουταλιάς μουρουνέλαιου, που μας έδινε η γιαγιά μας!

 

Η ποιότητα του ιχθυέλαιου

Αν το ιθχυέλαιο είναι τόσο πολύτιμο για την υγεία άλλο τόσο σημαντικό είναι να καταναλώνουμε ιθχυέλαιο υψηλής ποιότητας. Το ιχθυέλαιο της Διατροφικής Ζώνης είναι μοριακά απεσταγμένο για υψηλή καθαρότητα.  


Προσωπικό μήνυμα του Dr. Barry Sears για

τα Ωμέγα-3 Λιπαρά Οξέα

"Τα καλά νέα είναι ότι τα Ωμέγα-3 Λιπαρά Οξέα έχουν την ικανότητα να βοηθούν στις καρδιαγγεικές παθήσεις, στη νόσο αλτχάϊμερ, στον καρκίνο, στην αρθρίτιδα, σε παθήσεις των ματιών, ακόμα και στην απώλεια βάρους! Είναι μια εκπληκτική ιστορία! Πως ένα συστατικό μπορεί να κάνει τόσα πολλά; Τα Ωμέγα-3 Λιπαρά Οξέα βρίσκονται σε μεγάλες ποσότητες στα ιχθυέλαια και μπορούν να μειώσουν τις κρυφές φλεγμονές. Αυτά είναι τα καλά νέα.

Υπάρχουν όμως και άσχημα νέα! Τα ίδια επίπεδα των Ωμέγα-3 Λιπαρών Οξέων μπορούν να μειώσουν την έμφυτη διαδικασία του οργανισμού για κυτταρική ανανέωση! Ετσι λοιπόν κάνετε δύο βήματα μπροστά και ένα πίσω. Ακόμα κι έτσι κερδίζετε το παιχνίδι αλλά όχι όσο θα μπορούσατε. Γι'αυτό το λόγο επί 25 χρόνια μελετάω αυτό το πρόβλημα. Πως μπορούν τα Ωμέγα-3 Λιπαρά Οξέα να ενεργούν ως αντιφλεγμονώδη, αλλά συγχρόνως να βοηθούν και στη διαιδκασία της κυτταρικής ανανέωσης; Αν καταφέρες αυτά τα δύο, έχεις το ιερό δισκοπότητρο της ευεξίας! Μετά από 25 χρονια έχουμε πλέον την απάντηση! Μια νέα γενιά πατενταρισμένων σούπερ ιχθυελαίων που ενισχύουν τα οφέλη των Ωμέγα-3 Λιπαρών Οξέων και συγχρόνως ρυθμίζουν τη διαδικασία της κυτταρικής ανανέωσης σε συνδυασμό με την αντιφλεγονωδη Διατροφική Ζώνη... τώρα έχετε πλέον τα εφόδια για ν'αποκτήσετε ευεξία!"

 

 

Το ιχθυέλαιο της Διατροφικής Ζώνης 

Μοριακά απεσταγμένο για υψηλή καθαρότητα

Πλούσιο σε λιπαρά οξέα EPA & DHA

Για κάθε 1000mg ιχθυελαίου τα 750mg είναι Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα εκ των οποίων:

EPA (Εισοσαπεντανοϊκό οξύ) 200mg

DHA (Δοκοσοεξανοϊκό οξύ)200mg

Λοιπά Ωμέγα-3 150mg

Διατίθεται σε συσκευασίες: 120 κάψουλες και σε υγρή μορφή 100ml (3 φιαλίδια Χ 33,3ml)

Αριθμ. Έγκρισης ΕΟΦ: 24309/18-4-2005

 

 

 

 

Διατροφική Ζώνη και Χόλλυγουντ!

 

Δεν είναι τυχαιο το γεγονός ότι οι δύο πιο δημοφιλείς λέξεις στο Hollywood είναι Διατροφική Ζώνη!

«Η δύναμη του Holllywood έπεισε πολλούς να ακολουθήσουν το διατροφικό μου πρόγραμμα (βλέποντας εικόνες κομψών διασημοτήτων του Hollywood σε περιοδικά, να λένε ότι έχασαν βάρος και ομόρφηναν όταν μπήκαν στη Διατροφική Ζώνη). Στο Holllywood αν δεν φαίνεσαι ωραίος δεν παραμένεις για πολύ καιρό διασημότητα. Γι’αυτό στο Hollywood οι πιο δημοφιλείς λέξεις είναι Διατροφική Ζώνη". Barry Sears

  

 

Η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ πλησιάζει προς τη Μεσογειακή Διατροφική Ζώνη μετά από 20 χρόνια!

Το Χάρβαρντ προσεγγίζει την Μεσογειακή Διατροφική Ζώνη μετά από 20 χρόνια! Με πρόσφατο άρθρο των Smith JD, Hou T, Ludwig DS, Rimm EB, Willett WC, Hu FB, and Mozaffarian D., και τίτλο “Changes in intake of protein foods, carbohydrate amount and quality and long-term weight change”, στο τεύχος του American Journal of Clinical Nutrition του 2015, προσπάθησε να απαντήσει στο ερώτημα της πρωτογενούς πρόληψης αύξησης λίπους. Αυτό είναι πραγματικά ένα συναφές ερώτημα δεδομένου ότι οι περισσότερες μελέτες διατροφής έχουν επικεντρωθεί σε υπέρβαρα / παχύσαρκα άτομα που χάνουν βάρος και μετά από χρόνια το αύξαναν. Έτσι, αυτό το νέο άρθρο επιχειρεί να προσδιορίσει βασικές στρατηγικές πρόληψης κατά την ανάπτυξη καρδιακής νόσου, σε αντίθεση με τις στρατηγικές δευτερογενούς πρόληψης που προσπάθησαν να εμποδίσουν μια άλλη καρδιακή προσβολή.

Ο δρόμος προς την παχυσαρκία δεν είναι γρήγορος

Η αύξηση του βάρους στους ενήλικες είναι συνήθως 1 kg / έτος. Η κοινή λογική θα έλεγε ότι η μείωση της πρόσληψης θερμίδων θα είναι η απάντηση. Άρα αν μειωθεί η πρόσληψη θερμίδων κατά 10 θερμίδες ανά ημέρα, θεωρητικά θα αποτραπεί αυτή η πρόσληψη του ενός κιλού ανά έτος. Ωστόσο, σε προηγούμενη μελέτη του Harvard Medical School, έχει δηλωθεί ότι είναι ο συνδυασμός των τροφών και όχι απλά το θερμιδικό περιεχόμενό τους που καθορίζει τη μακροπρόθεσμη αύξηση του σωματικού βάρους.
Έτσι, μετά από πολλά στατιστικά, το άρθρο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι για την πρόληψη της αύξησης του βάρους, θα πρέπει να ξεκινήσει κάποιος ένα διατροφικό πρόγραμμα που θα καταναλώνει περισσότερη πρωτεΐνη με χαμηλά λιπαρά και υδατάνθρακες χαμηλού γλυκαιμικού φορτίου (δηλαδή, μη-αμυλούχα λαχανικά και φρούτα). Η τελική σύσταση είναι να αποφύγει κάποιος την κατανάλωση χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γεύματα, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο τείνει να κάνει ένα άτομο ευάλωτο στην κατανάλωση περισσότερων υδατανθράκων.

Η στρατηγική της καταμέτρησης των θερμίδων δεν λειτουργεί!
Ένας από τους συντάκτες της μελέτης δήλωσε: «Η μελέτη μας προσθέτει ότι στην νέα έρευνα η καταμέτρηση θερμίδων δεν είναι η πιο αποτελεσματική στρατηγική για τη μακροπρόθεσμη διαχείριση βάρους ή την πρόληψη. Ορισμένες τροφές όχι μόνο δεν βοηθούν στην πρόληψη ή την μείωση του σωματικού βάρους, άλλα κάνουν τα πράγματα χειρότερα.»
Αυτό όμως δηλώθηκε πριν από 20 χρόνια με τη δημοσίευση του πρώτου βιβλίου της Διατροφικής Ζώνης! Ωστόσο, σε αντίθεση με το Χάρβαρντ, ο Dr. Barry Sears έδωσε επιστημονικές εξηγήσεις για να υποστηρίξη γιατί μια τέτοια διατροφική στρατηγική λειτουργεί. Τελικά το παν είναι ο έλεγχος των ορμονικών αντιδράσεων που προκαλούνται από το συνδυασμό των τροφίμων που τρώτε σε κάθε γεύμα που καθορίζει εάν θα πάρετε βάρος ή αν θα χάσετε. Αν θέλετε να αποτρέψετε την αύξηση του σωματικού βάρους, θα πρέπει να ακολουθήσετε ένα διατροφικό πρόγραμμα που ρυθμίζει τις ορμόνες και τις βάζει σε μια ζώνη η οποία συνάδει με την ισορροπία ινσουλίνης/γλυκαγόνης.

Διατροφική Ζώνη εφ'όρου ζωής

"Αν θέλετε να χάσετε το περιττό σωματικό λίπος, θα πρέπει να ακολουθήσετε τη Διατροφική Ζώνη εφ΄όρου Ζωής. Η υπερβολική ορμόνη ινσουλίνη είναι αυτή που σας παχαίνει και σας κρατά παχύσαρκους (όταν καταναλώνεται πολλά αμυλώδη τρόφιμα). Τώρα αν θέλετε να αποτρέψετε το χαμένο βάρος να επιστρέψει, θα πρέπει να ακολουθήσετε τη Διατροφικη Ζώνη η οποία έχει σε ισσοροπία ινσουλίνη/ γλυκαγόνη, έτσι ώστε να μην ανακτήσετε το χαμένο βάρος".

Ο Dr. Barry Sears έχει δώσει απαντήσεις και για την ισορροπία των μακροθρεπτικών συστατικών μιας τέτοιας διατροφής που απαιτείται για τον έλεγχο των ορμονικών απαντήσεων.

Οπως φαίνεται και στο παρακάτω διαγράμμα σχήματος καμπάνας, το κεντρικό σημείο είναι 40% υδατάνθρακες με χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο, 30% πρωτεΐνη με χαμηλά λιπαρά και 30% λίπος:

Ενας επίσης από τους ερευνητές αυτής της μελέτης ο 1999 έκανε κλινικά πειράματα για να αποδείξει ότι ένα μόνο γεύμα στη Διατροφικη Ζώνη με ίσες θερμίδες, μπορούσε να αλλάξει δραματικά τις ορμονικές αποκρίσεις σε σύγκριση με το γεύμα υψηλότερων υδατάνθρακων.


Μερικές φορές μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις και μπορούμε στο παρακάτω διάγραμμα να παρατηρήσουμε το άθροισμα των ορμονικών αλλαγών που οι ερευνητές του Χάρβαρντ παρατήρησαν με ένα μόνο γεύμα!

"Το ουσιαστικό συμπέρασμα αυτής της μελέτης είναι ότι στο Χάρβαρντ αναγνωρίζουν ότι ίσως "μία θερμίδα δεν είναι μια θερμίδα" και ότι οι ορμονικές συνέπειες κάθε γεύματος θα πρέπει να εξετάζονται εάν θέλουμε να αποτρέψουμε την αύξηση του σωματικού λίπους και τις χρόνιες παθήσεις (σακχαρώδης διαβήτης, καρδιακές παθήσεις και καρκίνος) που έρχονται με την αύξηση του σωματικού τοξικού λίπους".

Ο λόγος επίσης που η αύξηση του σωματικού λίπους συνδέεται με αυτές τις χρόνιες παθήσεις είναι εξαιτίας της αυξημένης φλεγμονής και έχει αναφερθεί πριν από δέκα και πλέον χρόνια στο βιβλίο του Dr. Barry Sears.

ΑΛΛΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ-ΕΡΕΥΝΕΣ

Οι τελευταίες επιστημονικές μελέτες υποστηρίζουν το νέο μοντέλο διατροφής, τη διατροφική ζώνη, με την οποία επιτυγχάνεται απώλεια βάρους και ταυτόχρονα είναι κατάλληλη και για τα άτομα με χρόνιες παθήσεις.

Απώλεια βάρους

Οποιαδήποτε δίαιτα που περιορίζει τις θερμίδες θα έχει ως αποτέλεσμα αντίστοιχη απώλεια βάρους. Ωστόσο, το ίδιο δεν ισχύει και ως προς το ποια είναι η πηγή αυτής της απώλειας βάρους. Η απώλεια βάρους μπορεί να προκληθεί και  από αφυδάτωση και από κανιβαλισμό της μυϊκής μάζας και των οργάνων (όπως οι χαμηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες δίαιτες), όπου φυσικά δεν έχει οφέλη για την υγεία. Μόνο όταν η απώλεια βάρους είναι από το αποθηκευμένο λίπος έχετε κερδίσει οφέλη για την υγεία. Εδώ, η Διατροφική Ζώνη έχει αποδειχθεί ότι είναι ανώτερη από όλες τις άλλες δίαιτες στο κάψιμο του λίπους πιο γρήγορα. Έχει αποδειχθεί ότι αν ένα άτομο έχει υψηλή ινσουλίνη, τότε η Διατροφική Ζώνη είναι επίσης κορυφαία στην απώλεια βάρους. Μια πρόσφατη μελέτη από το New England Journal of Medicine  και η έρευνα Διογένης (DiOGenes – Diet, Obesity & Gene) της Ευρωπαικής Ένωσης για παχυσαρκία, δείχνει ότι μια διατροφή παρόμοια με τη Διατροφική Ζώνη είναι ανώτερη από άλλες και είναι πιο δύσκολο μετά είναι να ανακτηθεί το χαμένο βάρος. Αυτό πιθανώς προκλήθηκε από την αίσθηση κορεσμού που προκαλείται από τη Διατροφική Ζώνη σε σύγκριση με άλλες δίαιτες.

Μείωση των κυτταρικών φλεγμονών

Κατά γενική ομολογία στην ερευνητική βιβλιογραφία η Διατροφική Ζώνη είναι ανώτερη για τη μείωση των κυτταρικών φλεγμονών. Δεδομένου ότι η κυτταρική φλεγμονή αποτελεί την κινητήρια δύναμη για τη χρόνια νόσο, τότε αυτό πρέπει να είναι ο απώτερος στόχος οποιασδήποτε δίαιτας.

Καρδιοπάθεια

Η ειρωνεία είναι ότι η δίαιτα Ornish εξακολουθεί να θεωρείται μία από τις καλύτερες διατροφές για τις καρδιακές παθήσεις, καθώς τα δημοσιευμένα στοιχεία δείχνουν ότι πολλοί άνθρωποι είχαν θανατηφόρα εμφράγματα κάνοντας την δίαιτα Ornish σε σύγκριση με μία δίαιτα ελέγχου. Από την άλλη πλευρά, οι δίαιτες με την ίδια ισορροπία πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λίπους, όπως η Διατροφική Ζώνη έχει αποδειχθεί ότι είναι κατάλληλη για την μείωση των καρδιαγγειακών νόσων, όπως και της χοληστερόλης και της ινσουλίνης.

Διαβήτης

Η πρώτη δημοσίευση που επικυρώνει τα οφέλη της δίαιτας της Ζώνης στη θεραπεία του διαβήτη εμφανίστηκε το 1998. Από τότε έχουν υπάρξει αρκετές άλλες μελέτες που δείχνουν την ικανότητα της σύνθεσης της διατροφικής ζώνης να μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Το 2005, το Joslin Diabetes Research Center στο Harvard Medical School ανακοίνωσε νέες διατροφικές οδηγίες για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και του διαβήτη. Αυτές οι διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές ήταν ουσιαστικά ίδιες με τη Διατροφική Ζώνη. Μελέτες που έχουν γίνει στο Κέντρο Έρευνας Διαβήτη Joslin μετά τις διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα της δίαιτας της Ζώνης για τη μείωση του κινδύνου του διαβήτη. Αν η Διατροφική Ζώνη δεν συνιστάται για τα άτομα με διαβήτη, τότε κάποιος πρέπει να ενημερώσει το Χάρβαρντ.

Μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά συστατικά

Η Διατροφική Ζώνη βασίζεται σε μια καμπύλη εξισορρόπησης ανάμεσα σε πρωτεΐνη χαμηλών λιπαρών και σε χαμηλού γλυκαιμικού φορτίου υδατάνθρακες. Εάν ισορροπήσετε το πιάτο σας, σε μακροθρεπτικά συστατικά, θα είναι περίπου 40% των θερμίδων σε υδατάνθρακες, το 30% των θερμίδων σε πρωτεΐνες, και το 30% των θερμίδων σε λίπος. Επιπλέον, διαπιστώθηκε σε πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ ότι στη Διατροφική Ζώνη παρέχονται μεγαλύτερες ποσότητες μικροθρεπτικών συστατικών (βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων) από οποιαδήποτε άλλη δίαιτα.


Αναφορές για το Χάρβαρντ
1. Smith JD, Hou T, Ludwig DS, Rimm EB, Willett WC, Hu FB, and Mozaffarian D. “Changes in intake of protein foods, carbohydrate amount and quality and long-term weight change.” Amer J Clin Nutr 101:doi 10:3945/ajcn (2015)
2. Mozaffarian D, Hao T, Rimm EB, Willett WC, and Hu FB. “Changes in diet and lifestyle and long-term weight gain in women and men.” N Engl J Med 364:2392-2404 (2011)
3. Dr. B. Sears <<Η Διατροφική Ζώνη>> Regan Books. New York, NY (1995)
4. Ludwig DS, Majzoub JA, Al-Zahrani A, Dallal GE, Blanco I, and Roberts SB. “High-glycemic-index foods, overeating, and obesity.” Pediatrics 103:E26 (1999)
5. Sears B. The Anti-Inflammation Zone. Regan Books. New York, NY (2005)

Αλλες αναφορές

1. Skov AR, Toubro S, Ronn B, Holm L, and Astrup A. “Randomized trial on protein vs carbohydrate in ad libitum fat reduced diet for the treatment of obesity.” Int J Obes Relat Metab Disord 23: 528-536 (1999)

2. Layman DK, Boileau RA, Erickson DJ, Painter JE, Shiue H, Sather C, and Christou DD. “A reduced ratio of dietary carbohydrate to protein improves body composition and blood lipid profiles during weight loss in adult women.” J Nutr 133: 411-417 (2003)
3. Fontani G, Corradeschi F, Felici A, Alfatti F, Bugarini R, Fiaschi AI, Cerretani D, Montorfano G, Rizzo AM, and Berra B. “Blood profiles, body fat and mood state in healthy subjects on different diets supplemented with omega-3 polyunsaturated fatty acids.” Eur J Clin Invest 35: 499-507 (2005)
4. Layman DK, Evans EM, Erickson D, Seyler J, Weber J, Bagshaw D, Griel A, Psota T, and Kris-Etherton P. “A moderate-protein diet produces sustained weight loss and long-term changes in body composition and blood lipids in obese adults.” J Nutr 139: 514-521 (2009)
5. Ebbeling CB, Leidig MM, Feldman HA, Lovesky MM, and Ludwig DS. “Effects of a low-glycemic-load vs low-fat diet in obese young adults: a randomized trial.” JAMA 297: 2092-2102 (2007)
6. Pittas AG, Das SK, Hajduk CL, Golden J, Saltzman E, Stark PC, Greenberg AS, and Roberts SB. “A low-glycemic-load diet facilitates greater weight loss in overweight adults with high insulin secretion but not in overweight adults with low insulin secretion in the CALERIE Trial.” Diabetes Care 28: 2939-2941 (2005)
7. Larsen TM, Dalskov SM, van Baak M, Jebb SA, Papadaki A, Pfeiffer AF, Martinez JA, Handjieva-Darlenska T, Kunesova M, Pihlsgard M, Stender S, Holst C, Saris WH, and Astrup A. “Diets with high or low protein content and glycemic index for weight-loss maintenance.” N Engl J Med 363: 2102-2113 (2010)                                                                                  8. www.zone.com.gr
9. Ludwig DS, Majzoub JA, Al-Zahrani A, Dallal GE, Blanco I, Roberts SB, Agus MS, Swain JF, Larson CL, and Eckert EA. “Dietary high-glycemic-index foods, overeating, and obesity.” Pediatrics 103: E26 (1999)
10. Agus MS, Swain JF, Larson CL, Eckert EA, and Ludwig DS. “Dietary composition and physiologic adaptations to energy restriction.” Am J Clin Nutr 71: 901-907 (2000)
11. Pereira MA, Swain J, Goldfine AB, Rifai N, and Ludwig DS. “Effects of a low-glycemic-load diet on resting energy expenditure and heart disease risk factors during weight loss.” JAMA 292: 2482-2490 (2004)
12. Pittas AG, Roberts SB, Das SK, Gilhooly CH, Saltzman E, Golden J, Stark PC, and Greenberg AS. “The effects of the dietary glycemic load on type 2 diabetes risk factors during weight loss.” Obesity 14: 2200-2209 (2006)
13. Johnston CS, Tjonn SL, Swan PD, White A, Hutchins H, and Sears B. “Ketogenic low-carbohydrate diets have no metabolic advantage over nonketogenic low-carbohydrate diets.” Am J Clin Nutr 83: 1055-1061 (2006)
14. Ornish D, Scherwitz LW, Billings JH, Brown SE, Gould KL, Merritt TA, Sparler S, Armstrong WT, Ports TA, Kirkeeide RL, Hogeboom C, and Brand RJ, “Intensive lifestyle changes for reversal of coronary heart disease.” JAMA 280: 2001-2007 (1998)
15. Wolfe BM and Piche LA. “Replacement of carbohydrate by protein in a conventional-fat diet reduces cholesterol and triglyceride concentrations in healthy normolipidemic subjects.” Clin Invest Med 22: 140-1488 (1999)
16. Dumesnil JG, Turgeon J, Tremblay A, Poirier P, Gilbert M, Gagnon L, St-Pierre S, Garneau C, Lemieux I, Pascot A, Bergeron J, and Despres JP. “Effect of a low-glycaemic index, low-fat, high-protein diet on the atherogenic metabolic risk profile of abdominally obese men.” Br J Nutr 86:557-568 (2001)
17. Markovic TP, Campbell LV, Balasubramanian S, Jenkins AB, Fleury AC, Simons LA, and Chisholm DJ. “Beneficial effect on average lipid levels from energy restriction and fat loss in obese individuals with or without type 2 diabetes.” Diabetes Care 21: 695-700 (1998)
18. Layman DK, Shiue H, Sather C, Erickson DJ, and Baum J. “Increased dietary protein modifies glucose and insulin homeostasis in adult women during weight loss.” J Nutr 133: 405-410 (2003)
19. Gannon MC, Nuttall FQ, Saeed A, Jordan K, and Hoover H. “An increase in dietary protein improves the blood glucose response in persons with type 2 diabetes.” Am J Clin Nutr 78: 734-741 (2003)
20. Nuttall FQ, Gannon MC, Saeed A, Jordan K, and Hoover H. “The metabolic response of subjects with type 2 diabetes to a high-protein, weight-maintenance diet.” J Clin Endocrinol Metab 2003 88: 3577-3583 (2003)
21. Gannon MC and Nuttall FQ. “Control of blood glucose in type 2 diabetes without weight loss by modification of diet composition.” Nutr Metab (Lond) 3: 16 (2006)
22. Hamdy O and Carver C. “The Why WAIT program: improving clinical outcomes through weight management in type 2 diabetes.” Curr Diab Rep 8: 413-420 (2008)
23. Gardner CD, Kim S, Bersamin A, Dopler-Nelson M, Otten J, Oelrich B, and Cherin R. “Micronutrient quality of weight-loss diets that focus on macronutrients: results from the A TO Z study.” Am J Clin Nutr 92: 304-312 (2010)

 

Προϊόντα Διατροφικής Ζώνης-Ετοιμα γεύματα 

Στα καταστήματα Βιότροπο και Ζείδωρος εκτός από τα κλασικά προϊόντα υγιεινής διατροφής όπως: ψωμί ζέας και αρτοσκευάσματα, ελαιόλαδο ψυχρής πίεσης, κρασί, δημητριακά, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, βότανα, φυσικά γλυκαντικά, συμπληρώματα διατροφής, φρεσκοαλεσμένο καφέ Λουμίδη, κ.α., θα βρείτε και προϊόντα Διατροφικής Ζώνης όπως, υπέροχα γλυκά και αλμυρά σνακ, έτοιμα γεύματα, αλάτι και φρουκτόζη Ζώνης, γάλα σόγιας, σοκολάτες Ζώνης, αντιγηραντικό και λιποδιαλυτικό ρόφημα Ζώνης με πράσινο τσάϊ, κουρκουμά και βιταμίνη C, υποκατάστατα του καφέ, κ.α..

Θα βρείτε επίσης προϊόντα που είναι πολύ καλές πηγές πρωτεΐνης όπως, τόφου (τυρί σόγιας με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη), λουκάνικα σόγιας, τυριά με χαμηλά λιπαρά, γιαούρτι κατσικίσιο (ιδανικό σνακ), οικολογικά αυγά (υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη), όσπρια (ανάμεικτες πηγές πρωτεΐνης-υδατάθρακα) κ.α..

           

   

 

Προτεινόμενα προϊόντα

 

 

©Βιότροπο 2016 Δεκέμβριος 11 | 18:54

 

Διαβάστηκε 2649 φορές

Προϊόντα

Facebook - Twitter

Χαρτης - Τοποθεσια

ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Κατηγορίες Προϊόντων

Τρόποι πληρωμής

Επικοινωνία

ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΒΙΟΤΡΟΠΟ

Λ. Παπαπαύλου 16 & Μαραγκουδάκη | Πλ. Ελευθερίας | Σέρρες | Ελλάδα

Τηλ. 6987 502309

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΖΕΙΔΩΡΟΣ

https://www.zeidoros.com/eshop/

 

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Ζείδωρος | Εξοχών 1 |  Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων | ΤΚ 62124 | Ελλάδα

Τηλ. 6982 104135 και 6993 607802

Url: www.zeidoros.com  |  e-mail: info@zeidoros.com